Estatut i despesa social

Si t'agrada, comparteix-ho!

Certament el govern d’Entesa de la Generalitat ha complert amb els seus compromisos fundacionals! La reencarnació del difunt tripartit ha tingut èxit allí on el seu difunt predecessor va naufragar: en posar l’èmfasi en la vessant social en comptes de fixar-lo en la identitària.

En lloc de perdre el temps inútilment, com ho feien aquells que governaven abans, preocupant-se del fet diferencial català, la llengua catalana i altres foteses, ells s’han centrat en allò que el ciutadà demanda: la política social.

Han posat tots els seus cervells – i, també, els dels seus parents i amics (que han obtingut un merescut càrrec oficial per la via d’un concurs-oposició …– a funcionar per a aconseguir que el nostre país esdevingui un paradigma i líder mundial en la satisfacció de les necessitats dels més desafavorits. Els avanços socials que hem aconseguit els ciutadans amb aquest nou govern han estat enlluernadors! Tan enlluernadors que… calen ulleres de sol per a poder-los veure!

L’últim exemple de la seva preocupació social, del seu desig de centrar-se realment en allò que preocupa el ciutadà, en comptes de distreure’s amb discussions bizantines sobre definicions nacionals, ha estat regalar quasi 64.000.- còpies de l’Estatut amb il·lustracions d’Antoni Tàpies.

Un compromís heretat del president Maragall. Compromís que el nou govern tripartit ha decidit mantenir i complir amb el mateix afany amb que ho ha fet amb les altres promeses maragallianes: com, per exemple, la de destinar un ajut directe de 300 euros al més per cada nen o nena menor de tres anys que hagués d’anar a una Escola Bressol o guarderia….

En aquest cas, amb major raó, ja que regalar còpies de l’Estatut té un component social innegable. Un propòsit d’anivellament social inqüestionable . Ni els seus més acèrrims opositors poden gosar posar en dubte que regalar còpies de l’Estatut, convertides en obres d’art, suposa un avanç social de primeríssima magnitud i una passa imprescindible per a aconseguir l’anivellament entre tots els ciutadans.

Amb accions com aquesta, que ha suposat un cost – fins el moment… – de 112.000 euros, es justifica que el conseller Castells assegurés, en la presentació dels Pressupostos, un augment tan considerable de les despeses socials…

dilluns, 12 de maig del 2008

PS: Amb tot, convé donar la raó al Ppc i reconèixer que, tanmateix, la despesa ha estat excessiva…

Sobretot si tenim en compte que, d’haver tingut el Govern la prevenció d’esperar a la resolució del Tribunal Constitucional, patrocinada pels conservadors espanyols, segurament s’haurien pogut estalviar ben bé la meitat de les 160 pàgines d’aquest Estatut tan magníficament il·lustrat…

 
       
   

Author: Xavier Serrahima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *