El PSC votarà a favor del dret a decidir?

Si t'agrada, comparteix-ho!

Per més que Francesc Vallès, coordinador de diputats i diputades del PSC al Congrés espanyol hagi assegurat aquest matí que tots els membres de la seva formació votaran avui a favor de la resolució que han presentat conjuntament CiU i ICV per promoure una consulta sobre el dret a decidir de Catalunya, costa molt de creure que es dugui a la pràctica. Costa creure que, per una vegada, el PSC no segueixi les directrius del PSOE, com ha fet sempre fins ara.

I encara més quan el seu desorientat líder, Pere Navarro, no ha fet més que aigualir el (ja prou aigualit) sector catalanista dels socialistes catalans, des que arribà. Comptant amb l’inestimable ajuda de la Carme Chacón —que quedà tan enlluernada al Ministerio de la Guerra (perdó, de Defensa) que s’ha obsessionat a manar més que ningú—, l’exbatlle de Terrassa ha aconseguit que el PSC ja no sigui la marca blanca del PSOE, per convertir-se en el PSOE a Catalunya. En una filial més submisa que mai.

Per això sobta tant que declari que “si la proposta sobre el dret a decidir insta els governs a negociar, tindrà el suport del PSC”, quan no fa pas gaire no féu més que posar bastons a les rodes contínuament per a poder disposar d’una excusa per a no votar-hi a favor al Parlament.

Quin era el problema, llavors? Potser que no admetia la sobirania del poble català i —com a bona ànima colonitzada per l’espanyolisme imperant— sí la del (qualitativament i universal) pueblo español? Si és així, si el poble català no és dipositari de cap mena de sobirania, si, com un infant incapaç de decidir per ell sol, li cal el permís del pare espanyol, com s’entén que el PSC, que és un dels representants d’aquest poble català, pugui ésser sobirà per a decidir? Com pot ésser sobirà el representant d’un poble no sobirà?

Amb tot, coneixent el funcionament del socialisme català i espanyol (“Aprovaré l’Estatut que surti del Parlament de Catalunya”), la gran pregunta no és aquesta, sinó una altra: quina excusa — que doni les culpes a Convergència i Unió, per descomptat— s’empescarà en aquesta ocasió el PSC per a no votar a favor del que han assegurat que votarien?

Estem frisosos de conèixer-ne la resposta, però encara ho estaríem més d’errar-nos…

dimarts, 26 de febrer del mmxiii

 © Xavier Serrahima 2o13
www.racodelaparaula.cat

 Llicència de Creative Commons

Aquesta obra de Xavier Serrahima està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons

 
       
   

Author: Xavier Serrahima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *