Presentació de la Fira del Llibre de Muntanya Vic-Collsacabra

Si t'agrada, comparteix-ho!

La Setmana ens acosta a la muntanya

D’entrada, resulta un xic sorprenent que la presentació tan directament relacionada amb l’excursionisme i amb el món natural com és la de la Fira del Llibre de Muntanya Vic-Collsacabra es faci a Barcelona, un lloc on la natura és limitada i engabiada i on la major excursió que es pot fer és a la Serra de Collserola, tan plena de gent que sembla una nova Rambla. És clar que, no ens hauria d’estranyar gens, si tenim en compte que la capital del principat es va postular com a candidata a uns Jocs Olímpics… d’hivern.

Segurament, seria més desitjable que Catalunya fos un xic més descentralitzada, ja que tindríem un país molt més equilibrat, i que les presentacions es distribuïssin al llarg de tota la nostra terra, però és d’igual manera evident que és difícil d’imaginar un lloc més adient per parlar de natura, de muntanyes i, sobretot, de llibres que l’imprescindible escenari de La Setmana, una de les majors celebracions de casa nostra; una d’aquestes que, de no existir, caldria inventar: qualsevol llibre, qualsevol autor, qualsevol lector s’hi sent, aquí, com a casa; s’hi respira cultura, diàleg i comunicació.

(Vols llegir l’article complet? Pots fer-ho a Llavor Cultural)

© Xavier Serrahima 2016
www.racodelaparaula.cat
@XavierSerrahima

Llicència de Creative CommonsAquesta obra de Xavier Serrahima està subjecta a una llicència de Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional de Creative Commons

Loading

Author: Xavier Serrahima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *