Fira Modernista

Si t'agrada, comparteix-ho!

Aquest cap de setmana els egarencs estem de festa, celebrem – amb permís de la pluja – la Fira Modernista. Modestament anomenada per l’ajuntament la gran festa del modernisme a Catalunya. Que, a més a més, segons el programa, és una festa local d’interès turístic de Catalunya.

Frase, cal dir-ho, digna de figurar en una antologia del marxisme – o grouchisme – més pur: es pot entendre que sigui considerada d’interès local, o d’interès turístic però… local d’interès turístic?

Si, al damunt, hi incloem l’afegitó <<de Catalunya>> ( Festa local d’interès turístic de Catalunya), com ho hem d’entendre…? Sabem prou bé – els nostres amos espanyols cada matí ens ho recorden – que els catalans pequem de provincians i localistes, però potser no cal fer-ne un gra massa, no?

Sovint, en política, el malabarisme de les paraules, més que meravellar, acaba produint vertigen…!

És clar que potser som un xic exigents, amb un simple programa. I més quan ens ha sorprès pel seu caràcter innovador: per primera vegada a la història de la democràcia a algun savi genial – que deu rebre un salari públic que no mereix la seva privilegiada intel·ligència – se li ha acudit dedicar la primera pàgina del programa al batlle de la ciutat. L’ha reservada per a que l’amic Navarro pugui fer-se auto publicitat – fotografia somrient inclosa – a càrrec dels impostos dels amables contribuents…!

Quina idea més fabulosa! Com no se li havia acudit mai a ningú, abans! Segur que ara els mediocres de torn s’afanyaran a plagiar-la a tot arreu Com més festes i celebracions es facin, més oportunitats per a que el batlle de torn pugui fer-se propaganda de franc! Quin gran guany per a la democràcia! I, sobretot, per a les arques… dels partits polítics!

Amb tot, el programa és magnífic, realment magnífic. D’una qualitat quasi excepcional, amb paper plastificat i brillant, a tot color, amb una impressió de primera categoria, més de setanta fulles…

Cal que felicitem l’Ajuntament i la Regidoria de Turisme pel fet de demostrar que un govern d’esquerres sap estar a l’alçada de les circumstàncies, i fer cas omís dels quatre ecologistes obsessius i amargats de sempre que consideren que els arbres són més importants que no pas la propaganda i que no era imprescindible imprimir 40.000 còpies d’aquest exquisit i extens programa !

divendres, 9 de maig del 2008

PS: Me n’oblidava: cal felicitar, de nou , a la Regidoria de Turisme per haver publicat el programa només… tres dies abans de la Fira! Així segur que s’evitaran les aglomeracions i no s’arriscarà a morir d’èxit….

Loading

Author: Xavier Serrahima

1 thought on “Fira Modernista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *