Protegim el medi ambient?

Si t'agrada, comparteix-ho!

Avui en dia ja ningú no discuteix que mai no es faran prou esforços per a lluitar contra el canvi climàtic i preservar el medi ambient. Després d’una bona pila d’anys maltractant la Mare Natura, convé que en tinguem cura i procurem rescabalar-la dels punyents atemptats que ha sofert, si no volem haver d’emigrar a un altre planeta…

Per aquest motiu, no puc sinó alegrar-me cada vegada que faig servir un caixer de “La Caixa” i, emparat sota un lema de “protegim el medi ambient”, em demana si prefereixo imprimir el comprovant o no fer-ho i així col·laborar en la defensa del medi ambient. Amb quina joia exultant escullo l’opció que em permet evitar el sacrifici d’algun pobre arbre de l’Amazònia…!

Resulta gratificant comprovar com es preocupen les institucions financeres per la Terra: en primer instància, em van proposar que acceptés deixés de rebre còpia impreses dels rebuts per correu i em limités a consultar-los per internet. Malgrat les molèsties pràctiques que això comportava, en estar avesats a conservar-les en una carpeta i consultar-los quan ens vaga, vaig optar per la consciència ecològica i no vaig dubtar en accedir a la seva proposta. Tot fos pel medi ambient! I ara faig una passa més endavant en el mateix sentit, evitant la impressió dels comprovants bancaris…

Ben segur que hi haurà sempre algun insolidari insensible que pensarà que aquestes idees de l’entitat bancària tampoc no són cap panacea ni la solució als problemes medioambientals que patim. És cert, un comprovant o una factura més impresa segur que no en decantaran el balanç ni equilibraran els desastres ecològics del nostre planeta… Ara bé, si cadascun dels milions de clients de la caixa de l’estrella optés per aquesta opció, l’estalvi energètic seria més que considerable.

Cal, doncs, saludar amb entusiasme aquesta iniciativa de “la Caixa” – que d’altres entitats d’estalvis han seguit – per a la protecció del medi ambient! I cal felicitar-nos de que comencin a recuperar els seus orígens, pensant més en els interessos socials generals que no pas en els seus o en el resultats econòmics de final d’any!

I, sobretot, que hagin decidit apostar, de manera definitiva i irrenunciable, per l’eliminació de la impressió de qualsevol paper que no sigui del tot imprescindible, contribuint així a la lluita contra la desforestació del nostre sofert planeta!

Anava reflexionant sobre aquestes consideracions, amb un somriure ingenu dibuixat als llavis, mentre obria la meva bústia… A banda d’unes quantes factures d’altres empreses no tan conscienciades ecològicament, m’hi esperaven dues cartes de “la Caixa” i dues més de la seva Fundació…!

D’entrada, em va sobtar: no es tractava d’estalviar paper? L’objectiu no era limitar-se a aquells escrits que no es poguessin evitar? No era possible que no fossin capaços d’exigir-se ells mateixos els esforços i les renúncies que ens demanaven…

Tanmateix, aviat ho vaig entendre: ja no era qüestió de papers sense importància (com un comprovant bancari, la factura de l’assegurança o un rebut bàsic per a la declaració d’hisenda…) sinó d’uns imprescindibles. Tan imprescindibles que els havien imprès a tot color, en paper de qualitat i acompanyades d’un tríptic…

Com podria haver sobreviscut, jo, sense aquelles dues despersonalitzades circulars – enviades, doncs, també a la major part dels seus clients – que m’oferien, respectivament, l’oportunitat única d’un préstec immediat de 6.000.- euros i d’un ordinador de darrera generació que ni havia demanat ni tenia intenció de sol·licitar?

Em van resultar tan imprescindibles que em vaig afanyar a arxivar-les… dins del contenidor blau de la cantonada …!

dimecres, 3 de setembre del 2008

 

[download#254#image]

Loading

Author: Xavier Serrahima

2 thoughts on “Protegim el medi ambient?

  1. A mi m’envien tots els rebuts del mes en un mateix sobre. El medi no els preocupa el més mínim, els preocupa els diners que s’estalvien amb el paper, no sigui cosa que no puguin arribar a fi de mes.

  2. Sé que gairebé ningú no ciuda la natura i per això, encara que sóc un nen, amb dues amigues de l’escola hem fet una pàgina per parlar d’aixó. M’agradaria que doneu una opinió de la pàgina i poséssiu als foros que existeix, ja que no ho sap ningú. Si trobeu alguna altra pàgina sobre la natura en català m’ho diguéssiu. Trobareu el meu correu a la pàgina web. Gràcies.
    Continueu protegint la natura!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *