En Saura mai no s’equivoca…

Si t'agrada, comparteix-ho!

Resultaria del tot inconcebible i preocupant que algú, i més encara les forces polítiques de l’oposició, gosessin posar en dubte la més que impecable actuació del Govern davant del temporal de vent que va afectar Catalunya la setmana passada! Només es podria entendre com un exercici intencionat de mala fe o des d’una perspectiva esbiaixada i d’interès purament partidista o electoral.

La intervenció de les autoritats competents respectives ha estat acurada i apropiada des del primer al darrer moment. Des de la informació prèvia, passant pel mateix dia del temporal fins a les explicacions i declaracions que s’han ofert després. En cap cas no haurien pogut mostrar una diligència ni uns nivells de competència i de responsabilitats majors. Només la seva efectivitat i una incomparable capacitat de reaccionar amb rapidesa i encert als esdeveniments van impedir mals majors i desastres irreparables…

Com es pot, amb un mínim d’objectivitat, criticar les mesures de prevenció que van prendre amb anterioritat a les inusitades i excepcionals ventades que van assotar el país? Com bé recordaven tant el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, com el propi Conseller d’Interior, Joan Saura, el seu Departament ja recomanava des de divendres que els ciutadans limitessin les seves activitats a l’aire lliure davant la previsió de vents de fins a 170 quilòmetres per hora.

Si ja ho recomanava divendres passat, com se li poden exigir responsabilitats? Només essent molt primmirat es pot pretendre destacar un detall tan insignificant i circumstancial com el de que el Centre d’Emergències, que depèn d’Interior, va enviar un fax als ajuntaments de les comarques més amenaçades recomanant “la suspensió de les activitats esportives i de lleure tant a poliesportius com a l’aire lliure” a les quatre de la tarda de dissabte, quan ja s’havia produït la tragèdia de Sant Boi? Si ja ho havia recomanat divendres, perquè hauria d’haver enviat el fax abans?

Com es podria reclamar res a l’insigne Joan Saura i al seu Departament si és l’home que sempre l’encerta? Si abans d’accedir al Govern ja havia demostrat la seva infal·libilitat, des que va accedir al seu càrrec de Conseller d’Interior ha assolit l’excel·lència: no sap el que significa equivocar-se. Sempre l’encerta de ple: aplicant la tècnica oriental del Feng Shui a la nova seu del Departament, convertint els Mossos en col·laboradors necessaris de la democratísima Audiencia Nacional, entrevistant-se amb De la Vega i concedint-li una pròrroga per al finançament, efectuant càrregues modèliques contra pacífics manifestants, assistint a manifestacions on es fan proclames a favor de Hamàs, acompanyades d’una performance amb encaputxat i pistola de joguina…

Tant ell com el secretari d’Interior las van encertar de nou en determinar i repartir les culpes i responsabilitats en la gestió del vendaval. Joan Boada va assegurat que el seu departament va prendre les decisions “seguint la planificació”, donant tota la informació necessària en els dies previs i durant el temporal, de manera que “ningú al país pot dir que no sabia que hi hauria ràfegues de vent de més de 90 quilòmetres per hora a tot Catalunya”. Boada declarava que, un cop traslladada aquesta informació i les recomanacions corresponents, cada municipi “ha d’activar” els seus mecanismes i plans municipals… En el mateix sentit s’ha pronunciat advertint Saura que van avisar a temps i que, en tot cas, són els ciutadans els que s’han d’autoprotegir.

Quina nova i modèlica demostració de coratge i de saber assumir les responsabilitats, la seva! No fou pas Interior sinó els ajuntaments, i els seus plans d’emergències municipals, els que van fallar i van possibilitar els desastres que van patir. I, tot just després dels municipis, van ésser els propis ciutadans, els culpables, per no haver aprés a “autoprotegir-se”…!

No pot tenir més raó: cal que aprenguin a protegir-se tots sols, ara que saben què poden esperar si s’entesten en seguir confiant en que siguin les més que competents actuals autoritats de la Conselleria d’Interior les que ho facin…

divendres, 30 de gener del mmix

PS: Haurien de prendre exemple del comportament exquisit dels partits de l’oposició, que han sabut estar a l’alçada de les circumstancies i no han estat tan insensibles com per a aprofitar aquests fets luctuosos per a criticar al Govern i treure’n rèdits electorals…

[download#116#image]

Comparteix
http://www.scribd.com/doc/11537670/En-Saura-Mai-No-s-Equivoca
Publicat a Tribuna.cat, el 2 de febrer del 2009

Loading

Author: Xavier Serrahima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *