Participació Ciutadana

Si t'agrada, comparteix-ho!

Terrassenques i terrassencs tenim l’extraordinari privilegi de que el nostre sempre excel·lentíssim Ajuntament es presenti – tant al seu web com a les seves publicacions – com un abanderat i un exemple a seguir en quant a Participació Ciutadana.

Amb la modèstia que els caracteritza, asseguren que “La participació ciutadana en els afers públics és un dret reconegut en el marc jurídic i un compromís amb la ciutadania (…). Per tant, la millora i foment de la participació ha de ser una prioritat a l’hora d’elaborar les polítiques públiques”.

Tan afortunats som que fins i tot han creat un Pla Estratègic de Participació Ciutadana amb la voluntat d’aconseguir “un Ajuntament de qualitat que busqui la implicació dels ciutadans en els afers i decisions que els afectin.” Un ambiciós i avantguardista Pla – un altre més… – que posa a l’abast de la ciutadania un innovador llistat de possibilitats de participar de manera directa i immediata en les decisions públiques: butlletes, Internet, 010, correu electrònic, blog…

Com no hem d’estar orgullosos d’un Govern municipal que ha volgut convertir la Participació Ciutadana en eix de la seva actuació, en comptes d’imitar d’altres ciutats que se’n serveixen sense escrúpols com un mitjà purament propagandístic?

Què cofois que estem, els generosos contribuents, comptant amb la garantia de que la seva coherència moral i política ens permetrà seguir tenint la darrera paraula – com l’hem tinguda fins ara, en les decisions sobre el Quart Cinturó, creixement urbanístic, Golf de Torrebonica, Zones Blaves, conversió de la Rambla, nova distribució de les Zones Escolars… –, aprovant o rebutjant de nou, en referèndums vinculants d’obligat compliment, tots aquells temes cabdals que afecten al present i, el que encara és més important, al futur de la ciutat on hem de viure…

dimecres , 28 de desembre del 2oo9

[download#238#image]

Comparteix
Publicat a l’Avui+ Terrassa,  i a ATerrassa.cat, el 9 de febrer

Loading

Author: Xavier Serrahima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *