Noblesse oblige: sensibilitat davant del temporal

Si t'agrada, comparteix-ho!

Fa uns quants anys ja advertia en Raimon, al seu disc Entre la nota i el so, dels desequilibris climatològics que acostumem a patir: “Al meu país la pluja no sap ploure, o plou poc o plou massa. Si plou poc és la sequera. Si plou massa, la catàstrofe.” Tot i que es referia a la pluja, ho podríem aplicar igualment a d’altres tipus de fenòmens meteorològics. Essent com som un país de contrastos, de fermes oposicions i desavinences, no ens hauria de sorprendre que també el temps sigui tan inclement.

Malauradament, ho hem pogut constatar aquest cap de setmana, amb un temporal que ha comportat quantioses destrosses i ha produït la pèrdua de set vides humanes al nostre país. Entre elles, la de quatre infants que entrenaven al Camp de beisbol de Sant Boi de Llobregat. Una desgràcia de proporcions gegantines, davant de la qual hom no pot més que solidaritzar-se i enviar el més sentit condol a les seves famílies.

En una situació dissortada i trista com aquesta, que ha produït uns resultats tan luctuosos, tan desafortunat i vergonyós és que les autoritats corresponents no sàpiguen assumir i reconèixer les possibles errades en que hagin pogut incórrer com aprofitar l’avinentesa per a criticar el govern de torn amb la finalitat de treure’n rèdits electorals.

De nou el PP a Catalunya ha donat una solemne lliçó de savoir faire, de delicadesa i, sobretot, d’oportunitat en reclamar de manera immediata explicacions al Govern sobre les mesures de precaució i les actuacions que va dur a terme davant i durant el temporal de vent del passat cap de setmana.

Poc després d’haver assistit al funeral dels quatre nens morts a Sant Boi de Llobregat, quan encara no s’han complert els tres dies de dol oficial a la ciutat, mentre diverses carreteres i accessos segueixen impracticables o pateixen serioses restriccions de transit, quan encara un nombre indeterminat d’urbanitzacions no han vist restablert el subministrament d’electricitat ni d’aigua corrent, la presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho ha criticat amb duresa contra Protecció Civil, recordant que la seva funció no hauria de limitar-se a ésser un “comunicat meteorològic”. Amb un ànim didàctic, ha recordat que “Ha d’establir els plans de prevenció, actuació i resposta posterior davant d’un vendaval”

Cal agrair al PP aquesta nova mostra de grandesa i d’esperit de sacrifici, que palesa que mai no posaria els seus interessos de partit per davant dels dels ciutadans. Les seves declaracions no poden ésser més afortunades i apropiades. Just les que el país necessita en moments complicats…

En comptes de mirar només per ells, d’ésser egoistes i tractar de treure profit d’una situació lamentable, ajornen les seves crítiques per a més endavant i ofereixen la seva col·laboració incondicional per a assolir el restabliment dels serveis bàsics i elementals per als ciutadans afectats. Passat el tràngol, sempre hi haurà temps per a exigir responsabilitats… Quina mostra de noblesa, d’extrema sensibilitat humana, la seva, en no voler fer llenya de l’arbre caigut…!

És clar que, de voler-ho així, potser hauria estat preferible que els diputats del PP donessin exemple, es posessin un vestit de feina, convidessin per sms als seus afiliats a afegir-s’hi i se n’anessin a fer llenya dels arbres caiguts… a les urbanitzacions del Llobregat i del Penedès!

dilluns , 26 de gener del 2009

[download#225#image]

Comparteix

 

Loading

Author: Xavier Serrahima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *