No cal empastifar-ho tot!

Si t'agrada, comparteix-ho!

No podia tenir més raó José Montilla, en referir-se a la possibilitat d’ampliar les investigacions parlamentàries als casos Pretòria i Informes i assegurar que no calia “empastifar-ho tot”. Res més cert, en moments com l’actual, en que la crisi s’estén sobre el prestigi de la classe política, no convé en absolut tractar de “posar-ho tot en un mateix sac” ni de “donar la sensació” que els polítics opten per “tapar-se les seves vergonyes quan hi ha sospites de corrupció”.

Tractar d’aconseguir que la ciutadania recobri la seva confiança en la honorabilitat i netedat dels seus representants polítics hauria d’ésser, sense cap mena de dubte, un dels objectius principals dels partits. Cal, abans de res, una regeneració moral. Ho remarcà admirablement bé Montilla: “no convé que quedi un espècie de sospita generalitzada, convé aclarir les coses”, sense “treure draps bruts” ja que això no faria més que “erosionar la confiança de tots plegats”.

Com es podria pensar en una millor manera d’aclarir les coses i d’ajudar en recobrar la confiança que creant una comissió d’investigació sobre un assumpte sotmès a procediment judicial? Amb major raó quan es crea només per un dels casos, excloent-ne d’altres… Ben segur que això afavorirà alhora tant el prestigi de la classe política com el de la judicial: alguns polítics no han actuat bé; els tribunals tampoc no seran capaços de jutjar-los com caldria…

El PSC-PSOE ha aplicat de nou el seu inqüestionable principi de responsabilitat: per aclarir les coses i evitar una sospita generalitzada sobre la corrupció política res més escaient que crear una sola comissió sobre un sol assumpte…! Quin sentit tindria, estendre-la a altres casos similars? El “i tu més” no s’hi val! No pot ésser més cert: no cal empastifar-ho tot… N’hi ha ben bé prou amb empastifar els altres…! Millor encara si és el teu principal rival polític, aquell que té més opcions de substituir-te al front del govern….

Com es podria fomentar millor la confiança ciutadana en la classe política, tan maltractada darrerament, que investigant només una part de tot el que s’hauria d’investigar?

divendres, 11 de juny del mmx

© Xavier Serrahima 2o1o


Comparteix

Loading

 
       
   

Author: Xavier Serrahima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *