Consells de seguretat

Si t'agrada, comparteix-ho!

En un punt d’informació agafo un tríptic editat pel Departament d’Interior de la Generalitat. Per aquest departament que, amb tant d’encert i intel·ligència l’amic Montilla va cedir als seus col·legues d’Iniciativa per a que deixessin de fer-li ombra per l’esquerra. Per aquest departament que en Saura okupa més que no pas dirigeix…

El tríptic es titula “Consells de seguretat per al domicili”. Com que tinc una filla i un fill petit a casa, he cregut que em podria fer servei… I més considerant que comptava amb l’aval del símbol dels Mossos d’Esquadra. I no m’errava pas, no! M’ha fet més servei que no pas em pensava… Molt més!

Com que per raons d’espai – i d’higiene mental – no m’és possible transcriure’l tot, et convido , amable lector a que te’n procuris un i el llegeixis amb detall, sense deixar-te’n ni una sola ratlla. En trauràs un profit inesperat i inestimable. (Si no el trobes, pots consultar-lo al web de l’Ajuntament de Montornès.)

Amb tot, no em sé estar de recollir-ne alguns extrets:

<<Alarma: s’ha de connectar sempre, tant si és marxa fora com si us trobeu al domicili dormint. (…)

Accessos exteriors: protegiu-los per mitjà de reixes, portes reforçades o blindades i amb els panys tancats (preferible doble pany).(…)

Garatge, vehicles i Eines: Assegureu-vos que queda tot tancat.

Il·luminació perimetral: Deixeu el llum encès a la nit.

Actitud davant de persones i vehicles desconeguts: aviseu a la policia quan us adoneu de la presència de persones alienes que observen o controlen un domicili, o el moviment de vehicles (…).

Vacances i sortides. Consells bàsics: uns mínims de desconfiança: tanqueu amb clau tots els accessos i connecteu l’alarma (…). Simuleu que hi ha algú. (…).

Casa aïllada i segona residència. Extremeu la seguretat: tanqueu la porta principal i secundàries amb clau i si pot ser amb panys de seguretat i baldes. Instal·leu reixes (…). Poseu un sistema de bloqueig de persianes (…). Instal·leu temporitzadors automàtics d’encesa dels llums interiors (…). Si disposeu de cadenat que envolta la casa, situeu-lo el més allunyat possible per què no es pugui acostar cap vehicle. Els animals de companyia són molt útils a l’exterior de la casa.>>

Ben segur, estimat lector, que t’haurà succeït com a mi, després de llegir aquest seguit d’entenimentats consells: ara sí que te’n sents, de segur…! Mai, fins avui, no te n’havies sentit tant, de segur! Segur que ja no et penedeixes d’haver dut fills al, en aquest oasi de pau i tranquil·litat que és el país nostre!

Per fi ja pots respirar tranquil! Amb aquests senzills i elementals consells, ho tindràs tot solucionat.! Quina sort tenim de que existeixin els Mossos i que compleixin tan admirablement amb la seva tasca de transmetre sensació de seguretat i confiança!

Això, és clar, si havies pres les precaucions elementals pròpies d’un país com el nostre. D’un país com qualsevol altre, que pren les precaucions més imprescindibles per a sobreviure a una situació de greu excepcionalitat : de guerra, d’amenaça terrorista, nuclear o alienígena.

Si havies pres les mesures de protecció elemental que pertoquen: contractant una alarma permanent, instal·lant una pila de panys d’alta seguretat, comprant una bona parell de dòbermans – o, potser millor de cocodrils afamegats del Nil –,contractant deu guardaespatlles ben rabassuts , fent-te soci del Club del rifle, convertint el traster en un búnquer anti-nuclear,etc…!

En síntesi, com qualsevol ciutadà occidental.

D’altra manera, potser que ho deixis tot i corris a protegir-te! I, si ets creient, aprofita per resar un parenostre, que sempre va bé i mai no se sap si ens en podrem sortir amb vida…!

Si no ho fas, tu mateix! O, com deien els del govern d’abans: depèn de tu! Els mossos ja han fet la seva feina, advertint-te com cal… Si prefereixes ignorar-los i seguir fent l’orni, ja sabràs el que et fas.. Al cap i a la fi, si tu ni tan sols ets capaç de posar-hi un xic de la teva part, per tal de protegir-te, què vols que hi facin, ells?

dimarts, 5 de maig del 2008

PS: Per cert, recorda especialment un dels consells dels Mossos: els animals de companyia són molt útils per a protegir l’exterior d’una casa. Jo, que no havia estat prou amatent, he corregut a comprar-me un hàmster i uns peixos tropicals…!

 
       
   

Author: Xavier Serrahima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *