Blanco sobre Blanco

Si t'agrada, comparteix-ho!

Just el dia després – i només el dia després – de cada elecció els partits polítics es plantegen, durant cinc minutets, el motiu pel qual l’abstenció va creixent, període electoral rere període electoral. Amb arguments d’una simplicitat equiparable a la dels entrenadors de futbol en justificar una derrota, s’emparen en el mal o en el bon temps, segons convingui: si feia fred o plovia, la gent ha preferit quedar-se a casa…; per contra, si lluïa el sol, han aprofitat el dia de festa per a anar-se’n a la muntanya o a la platja…!

A banda d’oferir-nos una visió força encertada del nivell intel·lectual dels nostres polítics, ens ajuden a entendre un dels motius principals de l’abstenció: la llunyania cada dia més acusada entre les preocupacions dels ciutadans i els interessos dels polítics de torn!

És per això que una de les assignatures que tenen pendents hauria d’ésser tractar de guanyar-se – no dic recuperar perquè em temo que mai no l’han tinguda – la confiança dels contribuents que paguen els seus sous. Assignatura que difícilment aprovaran en període electoral, quan tothom sap que es traslladen al País de Xauxa i de les Promeses Impossibles Que No S’han de Complir… Ara bé, potser s’haurien d’esforçar-hi en èpoques intermitges…

És per això que cal agrair la voluntat del vicesecretari general del PsoE, José Blanco de demostrar, dia rere dia, que es pot confiar els professionals de la política i, sobretot, en les seves paraules. Quan es dubta de la seva credibilitat, ell deixa palès que quan parlen ho fan amb coneixement de causa, amb una base sòlida i irrefutable, que mai no diuen res només per dir-ho ni, encara menys, pensant en els seus interessos partidistes…

Amb declaracions com les seves d’ahir, confirmant que la presumpta trobada entre Montilla i Rodríguez Zapatero havia tingut lloc i que havia estat <<positiva>>, ajuda a combatre la creixent desconfiança – del tot injustificada – contra la classe política! Mai no li podrem agrair prou el seus ingents esforços per a dignificar-la!

Més encara si tenim en compte que el bon home no en sabia res, de la trobada, en fer-ne el comentari… Ni en sabia ni en podia haver sabut res perquè… mai no va existir!

Blanco representa com ningú l’innegable nivell d’excel·lència i d’alta qualitat humana i moral de la major part dels polítics que ens representen… No es comprèn com encara hi hagi gent que gosi criticar-los o es mostri tan incívica en desentendre’s de les seves obligacions electorals: encara voldran tenir raó, abstenint-se de votar aquestes llumeneres…

divendres, 19 de setembre del 2008

 

[download#34#image]

Loading

Author: Xavier Serrahima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *