Rambla de semi-vianants a Terrassa

Si t'agrada, comparteix-ho!

La política es basa, cada vegada més, en el virtuosisme verbal. I el nostre ajuntament ha demostrat haver assolit un domini inigualable en aquest noble art: la seva nova i genial idea – que ens arriba quan encara no hem paït els seus darrers exercicis de deconstrucció terminològica, consistents en convertir l’afany recaptatori de les Zones Blaves en “aparcaments d’alta rotació” i el 4rt Cinturó en Ronda del Vallès – ha estat transformar la Rambla en una via de semi-vianants…

Després d’haver estat onze mesos tancada per les obres del metro del Vallès – vés per on, una altra mostra de pirotècnia verbal…! –aquest dimarts s’ha obert de nou al trànsit l’entranyable artèria egarenca exclusivament per al transport públic.

Segons la regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, es tracta de dur a la pràctica una política sostenible, que pretén que sigui “més humana”, que esdevingui “un espai social per a la seguretat i pel benestar dels ciutadans”, on el ciutadà té preferència, on els conductors d’autobusos faran una “conducció tranquil·la”.

Sembla que el nostre benvolgut govern d’entesa ha decidit, de nou, decantar-se per la celebèrrima política de les mitges tintes, del si però no, ni passeig ni bulevard… La Rambla podria ésser sostenible, però no ho serà perquè els autobusos i taxis seguiran produint anhídrid carbònic…Podria ésser un espai amb preferència per als ciutadans, però no ho serà si cal de compartir-la amb el transport públic… Podria ésser segura, però no ho serà, mentre hi circulin vehicles…

En definitiva, podria haver estat molt més humana, podria haver esdevingut una zona de passeig, un magnífic i incomparable espai de trobada per als terrassencs i terrassenques… Però no ho serà, seguirà essent una oportunitat perduda, mentre l’ajuntament no mostri el coratge i la convicció ecològica i ciutadana imprescindible per a convertir-la en zona exclusiva de vianants!

Per més que ens en vulguin convèncer, no sempre és bo, que els que decideixen pensin només “amb els peus”…

dimecres, 3 de desembre del 2008

[download#266#image]

 
       
   

Author: Xavier Serrahima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *