Reciclem el Nadal

Si t'agrada, comparteix-ho!

Ja ha tornat el Nadal: congratulem-nos-en! La més tradicional i entranyable de totes les festes, amarada de llums, estels i alegria! De retrobades familiars i espirituals…

Tornem a tenir penjats de quasi tots els balcons de la ciutat els invasors Pares Noels,… De nou el televisor – el cangur preferit dels pares i mares treballadors – ha esdevingut un doll insaciable de publicitat infantil, una catequesi permanent de la nova religió del consumisme capitalista: “més tens, més vals”…

El tió – tan poc cosmopolita – de bell nou truca a la porta de casa, evitant l’esforç d’anar-lo a cercar a aquest bosc que seguim tenint tan a prop (mentre no s’enllesteixi el 4rt Cinturó)… El dia 25 convertit en Dia de Reis avançat, no fos cas que nens i nenes aprenguessin el valor pedagògic d’esperar, de no tenir-ho tot al moment: “Ho vols, ho tens!”…

Temps de felicitacions dels bancs i caixes amb qui compartim fraternalment una mateixa hipoteca… D’acollidors i gratificants dinars d’empresa, on els caps ens obsequien amb les seves mimètiques filípiques nadalenques… D’imprescindibles festius oberts als Centres Comercials, que tan ajuden a la conciliació familiar nadalenca dels seus venturosos i satisfets treballadors…

Fins i tot, aquest any, disposem d’una magnífica pàgina d’internet que permet que els Tres Reis Mags facin xantatge psicològic – en espanyol, és clar – per a que es portin bé uns dies totes aquelles adorables criatures amb pares i mares que necessiten anar a conferències per a aprendre a “dir no”, “posar límits” i educar els seus fills…

Ara que es parla tan de reciclar, per que no reciclem el Nadal? Perquè no tractem de recobrar-ne l’essència perduda? Perquè no defugim la por de semblar retrògrades, ajudem els que tenim a prop i procurem mantenir l’esperit del Nadal de veritat avui i cada dia?

dilluns , 22 de desembre del 2oo8[download#269#image]

Comparteix

 
       
   

Author: Xavier Serrahima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *