Per la plena ocupació, Som-hi… Sony!

Si t'agrada, comparteix-ho!

En aquest món de clarobscurs de la política, on malauradament les mitges paraules i les mitges veritats acostumen a esdevenir protagonistes, cal agrair i lloar com es mereixen els comptats responsables polítics que no temen dir les coses pel seu nom. Tant de bo d’altres en prenguin exemple i arribi, per fi, un corrent d’aire nou que esventi la terbolesa de la democràcia… Tant de bo!

Cal, doncs, emfatitzar les declaracions del conseller d’Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, tot reconeixent que “no se sent enganyat” després de que la multinacional nipona Sony anunciés que té previst acomiadar 275 treballadors de la seva planta de Viladecavalls. Tant ell com el Govern, ni se’n senten ni se’n poden sentir, d’enganyats, ja que en el viatge que van fer Montilla, Carod i el mateix Huguet al Japó, en la seva reunió a la seu central de la companyia, “no es va parlar de cap qüestió laboral”.

Un extrem que va acabar de confirmar la consellera de Treball, Mar Saura, aclarint que “Sony ja fa mesos que negocia amb els treballadors mesures per millorar la competitivitat de la planta de Viladecavalls, i d’això n’està completament desvinculat de la visita del president i del conseller Huguet al Japó”.

En tot aquest assumpte, el que sembla més desinformat aquell que ho hauria d’estar més, en José Montilla, que confia – com ho fa amb Rodríguez Zapatero amb el finançament… – que els resultats del viatge al Japó s’obtindran “a mig termini”. Com és habitual en ell, la seva llegendària modèstia l’ha traït… Res de mig termini: la seva inigualable perícia i eficàcia ha produït efectes immediats: una nova ERO a la planta de Viladecavalls que durà una pila de treballadors a l’atur!

Els partits de l’oposició, en comptes de situar-se a l’alçada de les circumstàncies i de recolzar de manera incondicional el govern, com haurien de fer en èpoques de crisi, s’han afanyat a criticar el viatge al Japó de la delegació catalana. Alguns fins i tot s’han atrevit a posar en dubte si els resultats obtinguts justificaven les despeses del viatge…! Quanta ingratitud! Quant de corporativisme partidista!

Amb la seva mala fe (ressentiment) característica, el Convergència i Unió ha retret al Govern que “cada vegada que se’n van de viatge tornen amb un ERO sota el braç: s’ha constatat el fracàs del viatge del President Montilla a París, amb l’anunci d’acomiadaments de Nissan, i el fracàs del viatge al Japó, amb l’ERO de Sony”. Un exercici més de la seva acostumada demagògia… Què no entenen que a París tampoc no hi anaven a parlar de cap qüestió laboral…?

A la capital francesa hi van anar a demostrar el seu poliglotisme i a visitar el germà del Vicepresident. Al Japó, a veure el Fuji de prop i a compartir una estona del rodatge de la nova pel·lícula d’Isabel Coixet. Què més se li pot demanar, a un govern responsable? Tant criticar, tant criticar i al final acabarem exigint que un govern d’esquerres es preocupi de “qüestions laborals”…!

divendres , 19 de desembre del 2oo8

[download#242#image]

Comparteix

Loading

Author: Xavier Serrahima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *