Carril (a)bús

Si t'agrada, comparteix-ho!

Un dels objectius prioritaris declarats del nostre cada dia més excel·lentíssim ajuntament —a banda de la gran fita social i ciutadana de superar els habitants de Sabadell…— és “pacificar el trànsit”. Per tal d’aconseguir-ho, els seus dos grans eixos han estat dues decisions controvertides: tallar la Rambla al trànsit privat i convertir en carril bus algunes de les vies més usades de la ciutat.

En el primer cas, l’èxit no ha pogut ésser més absolut: la que fins fa ben poc era una de les vies més transitades de Terrassa ha esdevingut, com per art de màgia, en un camí de pas per als vianants, en un carrer recobrat per a l’ús i gaudi ciutadà…

Tan sols cal anar un xic en compte amb els autobusos, amb els taxis i altres serveis públics. I, potser, tot cal dir-ho, amb d’altres vehicles de serveis no tan públics, que hi circulen i actuen com si ho fossin: missatgers, repartidors de mercaderies, transportistes, pizzers, electricistes, manobres… I, és clar, amb els vehicles dels veïns de la zona. Veïns, cal esmentar-ho, que s’han multiplicat per deu, com a mínim, des de la segregació de la Rambla. La majoria dels quals, imaginem que per descuit, la creuen d’una banda a l’altra, sense accedir a cap garatge ni plaça de pàrking…

Pel que es refereix al carril bus del Passeig Vint-i-dos de juliol, la manca de vigilància policial de que és objecte durant les hores punta —quan els agents municipals estan ocupats pacificant l’innecessari i insostenible trànsit de les escoles…— els han convertit en… carrils abús!

Mentre la majoria d’automobilistes pateixen les llargues cues que es formen, uns quants (cada dia més, a mesura que comproven que els infractors no són controlats ni sancionats) els utilitzen impunement. Agraint, no cal dir-ho, al nostre generós i extraordinari consistori que els hagi concedit una via per al seu ús únic i exclusiu…!

Encara està per decidir si aquestes mesures contribueixen a pacificar el trànsit, però ben segur que no ajuden a calmar ni relaxar, ans al contrari, als ingenus automobilistes habituals que segueixen creient que les normes de trànsit són iguals per a tothom…

dissabte, 23 de gener del mmx

Xavier Serrahima 201o

Comparteix

 
       
   

Author: Xavier Serrahima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *