Embriacs al volant

Si t'agrada, comparteix-ho!

Una de les notícies que més han sobtat d’aquests darrers dies ha estat la d’un conductor d’autobús de Lleida que va donar positiu en una prova d’alcoholèmia. Un fet que, en un principi, no tindria res d’excepcional de no ésser per un detall circumstancial de no-res: era del xofer de l’autobús especialment habilitat per a dur de tornada a casa als joves del Segrià que surten de nit i beuen alcohol i prefereixen deixar el cotxe a casa per a evitar accidents…!

Els Mossos que el van aturar a la N-230, devien creure que el món s’havia tornat boig, en adonar-se del resultat positiu de l’anàlisi, amb un total de 0,28 mil·ligrams d’alcohol per litre d’aire espirat. I més encara en confirmar-ho la segona prova… Devien haver-se de punxar els uns als altres amb el famós Kubotan, per a creure-s’ho…

Si tenim en consideració que la taxa màxima d’alcohol permesa per a conductors professionals és del 0,15 mil·ligrams per litre, el perill que suposava la seva infracció esdevé evident, quan quasi doblava aquest límit. Sortosament, la intervenció dels Mossos i el relleu del conductor embriac evità que els deu joves que anaven a l’autobús en aquell moment patissin un més que provable accident.

La situació no pot ésser més paradoxal: és precisament la persona encarregada d’evitar el risc que suposa combinar lleure nocturn, alcohol, imprudència i conducció el que posa en perill els seus viatgers per la seva afició a l’alcohol!

L’alcalde de Lleida va actuar amb diligència i va confirmar que se li ha obert un expedient al treballador multat. Confiem en que segueixi el seu curs i que no acabi com la majoria de les comissions d’investigació que es creen al nostre país: sepultats sota una mar de paperassa o convertits en paper mullat!

La situació no por resultar més esgarrifosa: els viatgers, confiant en l’autoritat que ha posat al seu servei un transport per a garantir que puguin tornar a casa seva sans i estalvis, convençuts de que els empara la seva la seva responsabilitat i professionalitat, decideixen optar per un autobús… que condueix un xofer que ha begut més del compte!

No és d’estranyar que, almenys per una vegada, tant els estaments implicats com l’opinió pública hagin reaccionat amb unanimitat i de manera contundent, exigint castigar amb severitat aquest irresponsable que ha posat en perill la vida dels viatgers que duia! Amb més raó tractant-se d’un servei públic, que comptava amb el corresponent recolzament oficial. És de justícia que se li apliqui la llei tan estrictament com sigui possible, en haver posat en perill uns quants innocents ciutadans…!

Quanta raó tenen – i com demostren la seva coherència – les autoritats competents en reclamar un càstig exemplar per aquest irresponsable conductor… després d’haver-ho fet també, i amb idèntica contundència, per als responsables de l’economia mundial dels darrers anys!

Quina satisfacció, saber que les autoritats no fan diferències entre els forts i els febles, que tracten a tothom igual: exigint-los les seves responsabilitats fins a les darreres conseqüències!

En el cas del conductor de l’autobús, que va posar en perill deu ciutadans, obrint-li un expedient. En el dels responsables empresarials, polítics i financers – que han abocat l’autobús desbocat de l’economia nacional i mundial a un penya-segat sense fons i han situat al caire de la ruïna a centenars de milers de ciutadans – aplicant-los la llei per a que paguin la seva imprudència amb llarguíssimes penes de presó i obligant-los a retornar fins l’últim cèntim dels beneficis obtinguts per la seva imprudent enginyeria financera…!

dissabte , 11 d’octubre del 2oo8

 

[download#114#image]

 
       
   

Author: Xavier Serrahima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *