Coherència popular

Si t'agrada, comparteix-ho!

Les lleis de la física tradicional, d’arrel newtoniana, asseguraven que dues situacions iguals han de dur aparellades reaccions idèntiques. Els entesos consideren que aquesta idea començà a canviar amb els descobriments de Planck i el Principi d’incertesa de Heisenberg, que suposaren capgirar del tot els conceptes físics que fins llavors s’havien donat com a eterns i immodificables.

Tanmateix, caldria atribuir el mèrit del descobriment de la teoria quàntica no pas als científics sinó als polítics. Des de temps immemorials, venen aplicant els principis quàntics a les seves declaracions públiques: no només dos fets idèntics no han de comportar una resposta igual, sinó que cal començar per negar que siguin iguals…

Ho hem pogut constatar aquests darrers dies, en que s’han succeït les declaracions de Tardà (acabant una intervenció seva davant dels joves d’ERC amb la frase “Visca la República, mori el Borbó”) i de Manuel Fraga (que manifestava ahir que als nacionalistes “caldria penjar-los d’algun lloc”). Dues desafortunades declaracions públiques que ambdós es podrien haver estalviat…

En el cas del diputat d’Esquerra al Congrés espanyol, tant la premsa mediàtica més conservadora i ultraespanyolista, aquella que s’acostuma a definir com a Brunete Mediàtica, com el PP van afanyar-se a llançar-se-li al coll, sense cap mena de pietat ni mirament. Negligint expressament el contingut històric de la frase i extrapolant-la, la portaveu parlamentària del PP, Soraya Sáenz de Santamaría, va córrer a exigir que abandonés el seu escó al Congrés perquè “és precisament la Constitució contra la qual arremet la que li paga el seu sou mes a mes”.

En arribar les declaracions de Fraga – un home que podria haver format part d’ERC, d’haver-ho volgut, ja que ningú no pot negar que té les mans netes i la seva joventut aporta aire fresc a la política… – només queda esperar que la portaveu del PP es mostri coherent i exigeixi al dirigent gallec que deixi, de manera immediata, qualsevol càrrec públic o de partit que pugui ostentar! Al cap i a la fi, no són, en gran part, els nacionalistes els que li paguen el seu sou, més a més?

divendres, 12 de desembre del 2008

[download#53#image]

 
       
   

Author: Xavier Serrahima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *