Declaracions inconstitucionals

Si t'agrada, comparteix-ho!

El magnífic i incomparable Tribunal Constitucional Espanyol ha decidit que no tan sols les lleis o normes jurídiques poden ésser inconstitucionals, sinó fins i tot les declaracions d’un Parlament regional: ha acordat admetre a tràmit la impugnació de la Declaració de sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya que aprovà pel Parlament el passat 23 de gener, la qual cosa suposa la seva suspensió durant cinc mesos prorrogables.

L’Alt Tribunal (?) espanyol, doncs, creu que existeixen raons suficients com per a considerar contrari a la Constitució —déu ens agafi confessats i confessades!— no ja el dret a decidir, sinó les declaracions sobre el dret a decidir. No es tracta, ja, de saber si “el poble de Catalunya té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà”, la qual cosa  es podria discutir jurídicament i jurisprudencialment, sinó que no es pot ni declarar que ho sigui.

Davant d’una situació tan absurda com aquesta —a la qual, com no podria ésser d’altra manera, li ha donat el seu suport el sempre espavilat i oportú Pere Navarro: “El que comença malament acaba malament”. “El que es pretenia des del principi era incrementar el grau de confrontació entre Catalunya i la resta d’Espanya”. “Nosaltres ja vam avisar que era una declaració il·legal”— tots aquells que posseeixin un mínim de coneixements legals no poden deixar de preguntar-se: fins on està disposat a arribar, aquest tribunal (presumptament) inquisitorial? Potser a emular el Big Brother orwellià, que no només castigava els crims de facto sinó els de pensament?

Els catalans i catalanes que creiem que tenim un dret irrenunciable a decidir sobre el nostre futur, sigui quin sigui, podem dir-ho (i escriure-ho) o les nostres declaracions també seran declarades inconstitucionals? I si ho són, que haurem de fer: n’hi haurà prou amb que ens aprenguem de memòria la Constitución o ens enviaran l’amic Wert a espanyolitzar-nos com a alumnes desafectos?

dimecres, 8 de maig del mmxiii

© Xavier Serrahima 2013
www.racodelaparaula.cat

Loading

Author: Xavier Serrahima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *